bij DE RODE DEUR

| b&b |

Bij wie


 

wat leuk dat je komt kijken

Ik ben Bea en woon met Tony en onze kat Ollie in de mooiste straat van Meppel. Beiden zijn we fan van het tv-programma "Grand Designs" van Kevin McCloud en wilden heel graag ooit zelf zoiets gaan doen. Van een bijzonder pand een 'thuis' maken. Nadat we in 2017 het voormalig deurwaarderskantoor aan het Zuideinde kochten begon het avontuur! 

 

het pand

Ons pand bestaat uit twee delen. Het oorspronkelijke woonhuis voorzien van monumentale gevel met daarachter een aanbouw van 19 meter met plat dak. We bouwden eerst een complete loftwoning van 32 meter diep op de begane grond. Daarna werd boven de b&b gerealiseerd. Het woongedeelte is beneden en de b&b bevindt zich boven in het voorhuis. 

 

 

 happynes versus inspiration

We houden van koken met vrienden, varen met onze sloep en korte vakanties. Als wij op pad gaan logeren we graag in een b&b of agriturismo. Contact met de host, nieuwe mensen ontmoeten en andere culturen ontdekken, dat is wat mij energie geeft en me blij maakt. Wat me ook blij maakt is mijn enorme passie voor wonen! Alles wat met interieur, styling en (ver)bouwen te maken heeft, ook wel veranderdrang genoemd. Mijn inspiratie komt van reizen, bijzondere huizen bezoeken, woonbladen en Instagram, maar ook door het fietsen in de natuur. Overal in huis en in de b&b vind je deze passie terug. Het kan dus zomaar zijn dat de styling van de b&b niet meer matcht met de gepresenteerde foto's.

 

Nieuwsgierig geworden.... boek een heerlijk verblijf bij ons, ik laat het je graag zien! 

 liefs Bea

atelier versus mancave

In de hal waar je binnenkomt vind je de trap naar de studio's. Aan je linkerhand zie je mijn atelier versus mancave. Deze is niet te missen door de grote, hoge raampartij. Het oogt af en toe een beetje rommelig, maar dat mag. Dit is namelijk het hart van ons nieuwe 'thuis'! 

 

Wij wonen in een bijzonder pand en daar hoort een bijzondere ruimte bij. Hier is waar het allemaal begint, waar de inspiratie en ideeën van Bea door mij tot daadwerkelijke creaties worden gemaakt. Maar waar ook af en toe gechild wordt, tijdens Studio Sport of het bekende Grand Designs!

 

groet Tony