Hoe het allemaal begon!

 

Tony en ik zijn beiden fan van het tv-programma "Grand Designs" van Kevin McCloud en wilden heel graag ooit zelf zoiets gaan doen. Van een bijzonder pand een 'thuis' maken. We kochten in 2017 het voormalig deurwaarderskantoor aan het Zuideinde die na een grondige verbouwing ons nieuwe thuis werd. Bij de bezichtiging werd al snel duidelijk dat dit (na een lange zoektocht) precies is wat we zochten.

 

Het pand bestaat uit twee delen. Het voorhuis met monumentale gevel uit 1889 met daarachter een aanbouw van 19 meter met plat dak. De verbouwing werd in tweeën gedeeld. Eerst de voorkant bewoonbaar maken. Dit betekende beneden een badkamer, bijkeuken en toilet bouwen, want deze faciliteiten waren niet aanwezig in het kantoor (behalve het toilet natuurlijk). Op de bovenverdieping zijn twee grote kamers en in het midden een kleine logeerkamer woonklaar gemaakt voor de 1e fase.

 

Na acht maanden begonnen we aan fase twee. In de aanbouw werden alle binnenmuren afgebroken (oude kantoorruimtes) om plaats te maken voor een nieuwe indeling. Twee slaapkamers, een woonkamer een woonkeuken en een overkapping in de tuin. Uiteindelijk bouwden we een complete loftwoning (totaal 32 meter diep) op de begane grond. 

 

In de woonkeuken die achter aan de tuin grenst heb je niet in de gaten dat je hartje centrum woont, wat een rust. Daarentegen voel je aan de voorkant gezellige reuring die bij een stad horen en loop je zo het centrum in. Het woont hier heerlijk, wat een droomplek, ons nieuwe 'thuis' in het centrum van Meppel!

 

Liefs Bea

 

Reactie schrijven

Commentaren: 2
 • #1

  Bij de rode deur! (donderdag, 07 januari 2021 11:31)

  leuke blog

 • #2

  Jan en Thekla van de Wiel (zondag, 21 april 2024 18:34)

  Goedenavond,

  Wij komen net terug van een gezellig vriendenweekend ( bijna alle 65+) en zoeken voor volgend jaar weer een gezellig onderkomen. We zagen dat u genoeg kamers/studios vrij heeft maar het u ook een gezellige ruimte waar we met zn allen kunnen ontbijten en savonds kunnen zitten met eventueel onze eigen drankjes? Graag horen wij van u.
  Met vriendelijke groeten Jan en Thekla van de Wiel.